Un preot din Detroit a devenit viral după ce a folosit un pistol de jucărie pentru a binecuvânta cu apă sfințită credincioșii

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Un preot din Detroit a devenit viral după ce a folosit un pistol de jucărie pentru a binecuvânta cu apă sfințită credincioșii

Un preot romano-catolic din Detroit a depus toate eforturile pentru a menține distanța fizică față de credincioși atunci când îi binecuvânta cu apă sfințită. Acesta a folosit un pistol de jucărie umplut cu apa sfințită și a împrăștiat apa direct în mașinile oamenilor, relatează The Guardian.

Fotografiile postate în mediul virtual de către Biserica ST Ambrose ni-l prezintă pe reverentul Timothy Pelc în timp ce folosea pistolul cu apă pentru a binecuvânta câțiva credicioși ce se aflau în propriile mașini. El purta mască de protecție, vizieră și mănuși pentru a se asigura că toate măsurile de limitare a pandemiei sunt respectate.

Această metodă inedită a fost folosită chiar de Paști și a devenit virală într-un timp foarte scurt.

Pelc a declarat presei locale că și-a făcut griji față de reacția Vaticanului atunci când va afla de această modalitate de a binecuvânta oamenii, dar nu a primit până acum nicio reclamație.

Ideea a apărut din necesitatea de a respecta o tradiție veche de a oferi acest ritual în cadrul slujbelor de Paști. Chiar și preotul a recunoscut că această găselniță este ”destul de năstrușnică, dar comunitatea a acceptat-o destul de repede”.

Micuța comunitate din jurul bisericii a respectat toate măsurile transmise de autorități pentru a preveni răspândirea virusului și chiar au decis să agațe panglici albastre pentru fiecare viață pierdută în bătălia cu noul coronavirus.

Chiar dacă în toate statele din America au loc proteste ample pentru redeschiderea țării, se pare că reverentul se luptă să adune câțiva credincioși pentru a ține slujba de duminică în interiorul bisericii.

”Oamenii mi-au spus că nu vor să iasă din casă atât de repede. Încă se tem de această pandemie și nici nu îi poți acuza că-și iau toate măsurile de precauție”, adaugă Pelc.

Alte stiri din Externe

Ultima oră