Fost oficial OMS: coronavirusul ar putea dispărea pe cale naturală înaintea descoperirii unui vaccin

17 Mai 2020 | scris de A.A.
Fost oficial OMS: coronavirusul ar putea dispărea pe cale naturală înaintea descoperirii unui vaccin

Virusul ar putea dispărea pe cale naturală cu mult înaintea descoperirii unui potențial vaccin, a declarat un fost director al Organizației Mondiale a Sănătății, conform The Independent.

”Putem observa același traseu al virusului în toate țările și de aceea putem estima că numărul celor care s-au imunizat este mult mai mare decât simulările făcute până acum”, a declarat Karol Sikora, fost director al programelor anticancer din cadrul OMS.

”Trebuie să depunem în continuare toate eforturile pentru a încetinii răspândirea virusului, dar există o șansă foarte mare ca acesta să dispară pe cale naturală”, a adăugat profesorul.

Conform ultimului studiu publicat de International Journal of Clinical Practice, pe baza ratei de transmitere a virusului, se estimează că peste 19 milioane de persoane din Marea Britaniei au dezvoltat deja imunitate la virus.

Momentan singura speranță de revenire la o nouă normalitate se leagă de testarea în masă, dezvoltarea unor anchete epidemiologice cât mai ample și tratamente eficiente, dar revenirea la viața noastră, cea dinaintea virusului, va fi posibilă doar după descoperirea vaccinului.

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că trebuie depuse eforturi continue pentru descoperirea vaccinului și a tratamentului adecvat, chiar dacă ar dura mai mult de un an de zile.

Mai mult de un sfert dintre britanici au declarat că nu vor mai folosi mijloacele de transport în comun până nu va fi disponibil un vaccin.

Un reprezentant al Ministerului Sănătății din Anglia a relatat că două vaccinuri sunt în procesul de testare, unul al Universității Oxford și unul al Imperial College din Londra. Fondurile alocate de guvern celor două instituții au depășit 42 de milioane de lire sterline.

John Bell, profesor-cercetător în cadrul Universității Oxford, a declarat că primele rezultate ale testelor efectuate pe oameni ar putea fi prezentate în iunie, iar până în septembrie ar putea fi produse un million de doze de vaccin dacă se dovedește a fi eficient.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră