Un bebeluș de doar 5 luni moare în urma infectării cu noul coronavirus

25 Apr 2020 | scris de A.A.
Un bebeluș de doar 5 luni moare în urma infectării cu noul coronavirus

Fetița de doar 5 luni a decedat într-un spital din New York la aproape o lună de la internare, precizează CNN.

Una dintre cele mai tinere victime ale virusului este fetița unui pompier din New York, Jerel La Santa. Copilul și-a petrecut ultima lună în spital, iar decesul a survenit săptămâna trecută, precizează președintele Asociației Hispanicilor din NY.

Bunica fetiței a relatat într-un interviu acordat CNN că cei doi părinți și-au dus copilul la camera de gardă a unui spital din Bronx pe 21 martie. Primele simptome au fost episoade severe de febră și ținând cont ca tânara pacientă suferea de o boală de inimă, doctorii și-au manifestat îngrijorarea încă din primele zile de spitalizare.

Părinții fetiței au fost alături de ea în toată această perioadă, tatăl numind-o ”prințesă războinică” impresionat de forța ei de a se lupta cu noul coronavirus.

O perioadă de timp, starea lui Natalie părea să se îmbunătățească, plămânii funcționau din ce în ce mai bine, chiar și medicii erau optimiști. Decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator, iar toate manevrele de resuscitare aplicate imediat au fost inutile.

Apropiații familiei au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile medicale. Prin intermediul campaniei GoFundMe page s-au strâns peste 41.000 dolari bani ce vor fi donați spitalului de copii Montefiore și unității de terapie intensivă Albert Einstein.

Jay-Natalie este al doilea copil răspus de noul coronavirus în această lună în SUA, primul fiind un băiețel de 5 ani decedat în urma complicațiilor generate de infectare. De la declanșarea pandemiei, 3 copilași au pierdut bătălia pe teritoriul Statelor Unite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră