Studiul a fost efectuat în cel mai mare centru de tratament din New York, Northwell Health, precizează CNN.
Făcând o medie, aproximativ 20% din pacienții confirmați pozitivi și internați la Nothwell au decedat. 88% dintre aceștia au fost conectați la un aparat de ventilație, potrivit studiului. Ventilatorul mechanic este aparatul prin care se pompează în plămâni cantitatea de oxigen necesară prezervării vieții. Se recurge la această măsură doar la pacineții care prezintă o formă severă de pneumonie sau probleme respiratorii extreme de grave.
Într-o raportare mult mai restrânsă s-a putut observa că marea majoritate a pacienților conectați la aparate de ventilație pierd lupta cu voala.
Directorul institutului, dr. Safiya Richardson, împreună cu colegii săi au observat că doar 12% din pacienții internați la Northwell au avut nevoie de intubație și conectare la aparate. Studiul lor a fost publicat în jurnalul Asociației Medicilor din America și are ca scop prezentarea gravității problemei cu care se confruntă pacienții COVID.
Echipa medicilor a studiat datelor a peste 5400 de pacienți internați în Northwell și au observat că boala îi afectează mult mai rău pe cei care prezintă deja comorbidități. Din cei decedați 57% aveau probleme cardiace sau probleme cu tensiunea arterială, 41% sufereau de obezitate și 34% sufereau de diabet.
Pacienții care sufereau de diabet au prezentat simptome severe din cauza virusului și au necesitat ventilație mecanică la scurt timp după internare.
Virusul COVID afectează în proporție mai mare bărbații decât femeile și în cadrul centrului medical nu s-au înregistrat decese la pacienți sub 18 ani.
Simptomele pacienților au variat foarte mult la internare: o treime prezentau febră, 17% dintre aceștia prezentau greutate în respirație și 30% aveau nevoie urgentă de suplimentarea cantității de oxygen. Media de timp necesară vindecării a fost de doar 4 zile.
Din cei 14% internați la terapie intensivă, 3% au avut nevoie de dializă și 21% au decedat.
Datele finale nu au fost încă disponibile, evoluția pandemiei este încă fluctuantă și se speră ca rata de supraviețuire să depășească 88%/
Reprezentanții studiului efectuat în Northwell Health au adăugat că cifrele finale vor fi diferite cu certitudine deoarece până în acest moment au fost studiate datele pacieților care au fost declarați vindecați și cei decedați, precizează CNN.