Putin vizitează podul din Crimeea și îl traversează cu mașina (video)

05 Dec 2022
Putin vizitează podul din Crimeea și îl traversează cu mașina (video)

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat podul parțial distrus din Crimeea în octombrie, a anunțat Kremlinul. Aceasta este prima sa vizită în peninsula anexată în 2014 de la începutul ofensivei împotriva Ucrainei, scrie Le Monde

Președinția a lansat un videoclip, preluat de agenția oficială de presă RIA Novosti, în care îl arată conducând un vehicul marca Mercedes circuland pe acest pod care leagă Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Moscova, de teritoriul Rusiei. Viaductul, care se întinde pe strâmtoarea Kerci, a fost avariat în octombrie de o explozie puternică din cauza, unui camion-bombă trimis de serviciile secrete ucrainene, potrivit autorităților ruse.

„Vladimir Putin a condus pe drumul către Podul Crimeei, care a fost reparat în urma exploziei din octombrie, și a vorbit cu muncitorii ”, a spus Kremlinul într-un comunicat. În timpul călătoriei, viceprim-ministrul Marat Khusnullin, aflat pe scaunul pasagerului, „a raportat șefului statului despre progresul lucrărilor de reparație”, a spus el.

Aceasta este prima călătorie a lui Putin în Crimeea și într-un loc direct afectat de conflictul pe care l-a declanșat în februarie. Explozia podului din Crimeea, care a ucis trei persoane, a fost un șoc în Rusia: faptul că o infrastructură atât de crucială și atât de departe de front ar putea fi avariată reprezintă într-adevăr o palmă pentru Moscova. Acest pod de beton, construit cu mare cheltuială la ordinul lui Vladimir Putin pentru a lega peninsula anexată de teritoriul rus, este folosit în special pentru transportul echipamentelor militare din armata rusă care luptă în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră