Ucraina gata să negocieze cu Rusia dar nu să cedeze teritoriu

27 Feb 2022
Ucraina gata să negocieze cu Rusia dar nu să cedeze teritoriu

Aproape în aceeași perioadă cu declarațiile lui Vladimir Putin despre activarea fortei nucleare Biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că cele două părți se vor întâlni la granița cu Belarus, precizeaza Associated Press

Ucraina gata să negocieze, dar nu să cedeze teritoriu. Ministrul de Externe ucrainean clarifică intențiile țării sale, în timp ce negocierile cu Kremlinul urmează să aibă loc în următoarele ore la granița cu Belarus. Delegația va merge acolo „să asculte ce are de spus Rusia”, dar „nu vom ceda teritoriu”, explică el.

Informația a fost confirmată de însuși președintele ucrainean într-un videoclip postat pe canalul său telegram, spune Le Figaro. Pretinzând că a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Belarus Alexander Lukașenko, Zelensky indică: „Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă fără condiții prealabile la granița ucraineană-belarusă, lângă râul Pripyat. Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea că, pe durata egocierilor și a întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol”.

Delegația rusă este condusă de consilierul prezidențial Vladimir Medinsky. „Fiecare oră pentru noi este o viață salvată”, a spus el. Vladimir Medinsky este un fost ministru rus al culturii de origine ucraineană renumit pentru revizionismul său istoric. În 2010,  a devenit cunoscut pentru o serie de cărți adunate sub titlul "Miturile Rusiei" menite să risipească presupusele minciuni occidentale despre istoria Rusiei.

Sursa: Associated Press, Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră