Fotografiile cuplului Zelensky pentru revista Vogue creează controverse: „Romantizează războiul”

28 Iul 2022
Fotografiile cuplului Zelensky pentru revista Vogue creează controverse: „Romantizează războiul” Galerie foto (3)

Revista Vogue a publicat o serie de fotografii cu Volodimir Zelensky și soția sa Olena. Fotografiați de Annie Leibowitz, cuplul se destăinuie despre viața lor de zi cu zi perturbată de războiul din Ucraina. În timp ce țara este în război, aceste fotografii ultra "glamour" ale cuplului au șocat mulți oameni, scrie TF1Info.

Revista Vogue a dezvăluit săptămâna aceasta un interviu inedit cu Olena Zelenska în care ea vorbește alături de președintele ucrainean Volodimir Zelensky. Prima doamnă, care pozează și pe copertă, vorbește despre cele cinci luni de război împotriva Rusiei și consecințele asupra vieții ei de zi cu zi și a familiei sale. „Ultimele luni au fost cele mai proaste din viața mea și cele mai proaste din viața tuturor ucrainenilor”, spune Olena Zelenska. 

Pentru a însoți acest interviu cu inima deschisă, revista a publicat o serie de fotografii ale cuplului realizate de Annie Leibovitz, fotograful vedetelor. Și aici e problema. Fotografiile alb-negru arată cuplul ținându-se de mână în palatul prezidențial sau îmbrățișându-se cu dragoste pe un fundal albastru pal. Olena Zelenska chiar pozează în fața rămășițelor unui avion distrus, îmbrăcată într-o haină lungă bleumarin, privind în depărtare, înconjurată de femei soldat. 

Această punere în scenă foarte estetică, în timp ce țara este în flăcări și sânge, i-a revoltat pe mulți uttilizatori de internet care și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter.

 „În timp ce își trimite oamenii în luptă, Zelensky și soția sa pozează pentru revista Vogue”; „Așadar, războiul face furori în Ucraina și ei fac ședințe foto pentru o revistă de modă? Cool” ; 

O cantitate masivă de soldați ucraineni mor în fiecare zi, Zelensky: haideți să facem o ședință de modă”, se arată în postările pe rețeaua de socializare. 

„În timp ce forțează milioane de civili ucraineni să moară în fața uneia dintre cele mai puternice armate din lume, Zelensky și soția sa, Olena Zelenska, au pozat pentru Vogue. Spectacolul războiului. Nu ar putea fi mai frivoli” , deplânge un internaut spaniol. 

Cuplul este acuzat de mulți utilizatori de Twitter că „romantizează războiul” și îl trivializează. "Ce banalizare oribila a razboiului din Ucraina, U2 cântând in metrou si acum Zelensky pozeaza pentru Annie Leibovitz intr-un interviu Vogue. Ce fel de a face jocul lui Putin si a propagandei lui ", subliniaza un alt internaut spaniol. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Vogue (@voguemagazine)

Alte stiri din Externe

Ultima oră