"Ucraina a doborât mai multe rachete decât am tras noi", spune Rusia

17 Mai 2023
"Ucraina a doborât mai multe rachete decât am tras noi", spune Rusia

Ucraina spune că a doborât rachete hipersonice pe fondul unor lovituri „excepțional de dense” trase la Kiev, marți .Rusia neagă că Kinzhal-urile sale au fost oprite și a spus că unul a distrus un sistem de apărare aeriană Patriot furnizat de SUA, scrie BBC

Kievul a spus că apărarea aeriană a interceptat șase rachete hipersonice Kinzhal, despre care Rusia a susținut că pot depăși toate sistemele de apărare aeriană existente. Acestea au fost printre cele 18 rachete de diferite tipuri trase în oraș într-un interval scurt de timp, au spus oficialii.

Marți seară, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Moscova nu a tras atât de multe rachete Kinzhal pe cât pretinde Kievul că ar fi doborât.

Rusia neagă că Kinzhal-urile sale au fost oprite și a spus că unul a distrus un sistem de apărare aeriană Patriot furnizat de SUA..Ucraina a refuzat să comenteze iar BBC spune că nu a putut verifica în mod independent afirmațiile făcute de oricare dintre țări.

Cu toate acestea, dacă afirmațiile Ucrainei sunt adevărate, Moscova se va simți frustrată de faptul că cele mai bune arme din flota sa de rachete pot fi acum interceptate. Acest lucru se datorează în mare parte apariției sistemelor moderne de apărare occidentale, inclusiv a Patriot.

Rusia continuă să insiste că rachetele, despre care spune că pot călători cu peste 11.000 km/h (7.000 mph), nu pot fi distruse de niciunul dintre sistemele de apărare aeriană ale lumii.

Kinzhal, sau „pumnalul”, este o rachetă balistică lansată de aer. Majoritatea rachetelor balistice ating viteza hipersonică - de cinci ori mai mare decât viteza sunetului, sau puțin peste 6.000 km/h - la un moment dat în timpul zborului.

Kievul a spus că a doborât un Kinzhal pentru prima dată săptămâna trecută.

Alte stiri din Externe

Ultima oră