Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, se pregătește pentru alegerile prezidențiale americane?

02 Mai 2023
Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, se pregătește pentru alegerile prezidențiale americane?

Viitorul lui Tucker Carlson, prezentatorul star al Fox News care a fost demis săptămâna aceasta, este subiectul multor speculații, scrie Le Journal de Dimanche.

Este una dintre cele mai influente voci din America conservatoare. Tucker Carlson, fost prezentator de la Fox în vârstă de 53 de ani, și-a pierdut platforma dar și-a recâștigat libertatea. Ce va face cu ea? Să meargă la Newsmax sau One America News Network (OAN), două canale de extremă dreapta mult mai puțin expuse? Sau să se gândească la o candidatura prezidențială, așa cum susțin unii? 

„Cred că ar fi bine pentru țară dacă ar candida ”, a spus Vivek Ramaswamy, un antreprenor bogat, candidat la nominalizarea republicană din februarie.

„Este singurul republican care ar putea prezenta un pericol pentru Donald Trump la primare, crede Rick Wilson, un fost strateg al Partidului Republican. Faima, banii, cinismul, izolaționismul pro-Putin și o dragoste deschisă pentru autoritarism sunt elemente destul de puternice pentru baza lui Donald Trump.

Apărut la televiziune timp de douăzeci și trei de ani, Tucker Carlson, care a lucrat și la CNN și MSNBC, este o față cunoscută americanilor, precum Trump în 2016. Miliardarul republican, acum cu mult înaintea guvernatorului Floridei Ron DeSantis, în sondaje, ar trebui să se teamă de Carlson care ar putea să intre în cursă? Destinele celor doi bărbați sunt în orice caz strâns legate.

La scurt timp după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul, Carlson a scris că „l-a urât cu pasiune” pe Trump. După o scurtă perioadă de furie în urma acestor dezvăluiri luna trecută, cei doi bărbați s-au împăcat și sunt mai apropiați ca niciodată, potrivit New York Times. Tucker Carlson a reapărut public miercuri. Dacă nu a dat nicio indicație despre viitorul său, a profitat de un scurt videoclip pe Twitter pentru a critica Partidul Democrat, dar și Partidul Republican. Înainte de a încheia: „Ne vedem curând”...

Alte stiri din Externe

Ultima oră