Tucker Carlson spune că SUA arată "foarte mult ca un stat cu partid unic" în primele comentarii după plecarea de la Fox

27 Apr 2023
Tucker Carlson spune că SUA arată "foarte mult ca un stat cu partid unic"  în primele comentarii după plecarea de la Fox

Fostul  star de la Fox News, Tucker Carlson, a acuzat „mass-media americană” că nu permite dezbateri pe ceea ce el consideră drept „subiecte mari”, în primele sale remarci publice după plecarea sa bruscă de la Fox News la începutul acestei săptămâni, scrie Reuters

Fostul star Fox News, Tucker Carlson, a apărut public miercuri pentru prima dată de când a părăsit brusc rețeaua săptămâna aceasta, publicând o declarație video în care a criticat starea discursului public la televiziunea americană.

Carlson, în declarația înregistrată video, nu a abordat în mod direct plecarea sa de la Fox , unde a găzduit cel mai bine cotat program de știri prin cablu din grupul demografic de vârstă cheie pe cea mai urmărită rețea de știri prin cablu din SUA.

În schimb, a vizat mass-media americană și sistemul politic al SUA.

„Atât partidele politice, cât și donatorii lor au ajuns la un consens asupra a ceea ce le avantajează și se complică activ pentru a închide orice conversație despre asta”, a spus Carlson.

"Deodată, Statele Unite arată foarte mult ca un stat cu partid unic. Este o realizare deprimantă, dar nu este permanentă", a spus el.

„Unde mai poți găsi americani spunând lucruri adevărate?”, a întrebat Carlson. „Nu au mai rămas multe locuri, dar sunt câteva”.

În ciuda faptului că a semnat clipul de aproximativ două minute cu cuvintele „ne vedem curând”, Carlson nu a dat niciun indiciu despre următoarea sa mișcare.

Carlson și Fox s-au despărțit la mai puțin de o săptămână după ce compania-mamă Fox Corp a stabilit pentru 787,5 milioane de dolari un proces pentru defăimare în care Carlson a jucat un rol principal.

The New York Times a raportat miercuri că un punct critic pentru directorii Fox s-ar putea să fi fost mesajele private care conțineau ceea ce ziarul a numit „remarci extrem de ofensatoare și crude” ale lui Carlson. Wall Street Journal a raportat că Carlson a insultat un director executiv.

Dominion Voting Systems a declarat în procesul său că Carlson a permis ca în emisiunea sa să fie difuzate afirmații dezmințite privind frauda electorală cu privire la firma de tehnologie de vot, în timp ce a aruncat îndoieli cu privire la plauzibilitatea acestor afirmații în unele dintre mesajele private.

 

TUCKER CARLSON: Bună seara, sunt Tucker Carlson! Unul dintre primele lucruri pe care le realizezi, când ieși afară din agitație pentru câteva zile, cât de drăguți sunt
oameni în tara asta. Oameni buni și cumsecade. Oameni cărora le pasă de adevăr și o grămadă de oameni amuzanți. O mulțime! Trebuie să fie majoritatea populației chiar și acum. Deci este încurajator.

Celălalt lucru pe care îl observi când îți iei puțin timp liber este cât de incredibil de stupide sunt majoritatea dezbaterilor pe care le vezi la televizor. Sunt complet irelevante. Nu înseamnă nimic! Peste cinci ani, nici nu ne vom aminti că le-am avut. Crede-mă ca pe cineva care a participat. Și totuși, în același timp, și acesta este lucrul uimitor— subiectele incontestabil mari, cele care ne vor defini viitorul, practic nu sunt discutate deloc.

Război, libertăți civile, știință emergentă, schimbări demografice, putere corporativă, resurse naturale. Când ai auzit ultima dată o dezbatere legitimă despre oricare dintre aceste
probleme? A trecut mult timp! Astfel de dezbateri nu sunt permise în mass-media americană. Atât partidele politice, cât și donatorii lor au ajuns la un consens asupra a ceea ce îi avantajează și se complică activ pentru a opri orice conversație despre asta.

Dintr-o dată, Statele Unite arată foarte mult ca un stat cu partid unic. Este o realizare deprimantă. Dar nu este permanentă. "Ortodoxiile" noastre actuale nu vor dura. Sunt în moarte cerebrală! De fapt, nimeni nu-i crede. Nimănui nu i se îmbunătățeste viața datorită lor. Acest moment este în mod inerent prea ridicol pentru a continua și, prin urmare, nu va continua.

Oamenii de la conducere știu asta, de aceea sunt isterici și agresivi. Le este frică. Au renunțat la persuasiune, recurg la forță. Dar nu va funcționa. Când
oamenii cinstiți spun ce este adevărat cu calm și fără jenă, devin puternici. În același timp, mincinoșii care au încercat să-i reducă la tăcere devin tot mai mici. Și devin mai slabi. Aceasta este legea de fier a universului. Lucrurile adevărate prevalează.

Unde mai poți găsi americani spunând lucruri adevărate? Nu au mai rămas multe locuri, dar sunt câteva. Și asta e de ajuns. Atâta timp cât poți auzi cuvintele, există speranță.

Pe curând!

  

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră