Trump pus din nou sub acuzare pentru că a făcut presiuni după alegerile prezidențiale din 2020

02 Aug 2023
Trump pus din nou sub acuzare pentru că a făcut presiuni după alegerile prezidențiale din 2020

Fostul președinte american a fost pus sub acuzare marți de procurorul special care investighează încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor din SUA, scrie Le Figaro

Donald Trump a fost din nou inculpat marți, 1 august, pentru încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. I s-au adus trei capete de acuzare: conspirație pentru fraudă, mărturie mincinoasă și conspirație împotriva cetățenilor cu drepturi. Potrivit Reuters, el ar trebui să fie audiat de tribunale joi.

Fostul președinte american anunțase puțin mai devreme că se așteaptă la acest nou incident juridic, acuzându-l pe procurorul special de la originea acuzațiilor împotriva lui că vrea să-i perturbe campania pentru 2024. „Mi se spune că nebunul Jack Smith, pentru intervenția în alegerile prezidențiale din 2024, vor lansa un nou rechizitoriu fals al președintelui tău preferat - eu - la 17:00 sau 21:00 GMT, a scris el după-amiaza pe platforma sa Truth Social. „De ce nu au făcut-o acum doi ani și jumătate? De ce au așteptat atât de mult? Pentru că au vrut să se întâmple chiar în campania mea."

Un mare favorit la primarile republicane, Donald Trump a anunțat pe 18 iulie că a primit o scrisoare de la Jack Smith prin care îl informa că este vizat personal de ancheta federală cu privire la încercările de a inversa rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și, în special, asaltul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021. În acea zi, el ținuse un discurs înflăcărat susținătorilor săi adunați nu departe de Casa Albă, cerându-le să „lupte ca dracii” împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. O mulțime a invadat apoi Capitoliul, cu scene de violență și haos care au șocat America și lumea.

Fostul şef al statului este deja pus sub acuzare de instanţe în cazul documentelor confidenţiale de la Casa Albă şi al plăţilor suspecte către o fostă actriţă porno .

Alte stiri din Externe

Ultima oră