Trump a ținut un minting la Butler, în același loc în care a scăpat de o tentativă de asasinat: „Așa cum spuneam...”

06 Oct 2024
Trump a ținut un minting la Butler, în același loc în care a scăpat de o tentativă de asasinat: „Așa cum spuneam...”

Fostul președinte american a ținut un miting în același loc în care a scăpat de o tentativă de asasinat în iulie anul trecut, scrie BFMTV

Candidatul republican și fostul președinte al Statelor Unite s-a adresat numeroșilor săi susținători adunați în orașul Butler, în statul Pennsylvania, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie în care se confruntă cu vicepreședintele democrat Kamala Harris.

„Acum douăsprezece săptămâni, chiar aici, un asasin a încercat să mă reducă la tăcere pe mine și mișcarea noastră. Acest monstru vicios (...) a fost aproape de a realiza acest lucru, dar mâna Providenței l-a împiedicat”, a declarat Donald Trump, în fața unei mulțimi entuziaste. 

Trump a cerut un moment de reculegere la 18:11 sâmbătă seara pentru victima Corey Comperatore. Acesta a fost exact momentul în care asasinul  Thomas Matthew Crooks a început să tragă în președintele Trump pe 13 iulie. La scurt timp după aceea, l-a rănit mortal pe Comperatore care participa la miting, scrie FoxNews

„La 6:11, acum 12 săptămâni, au început împușcăturile”, a spus Trump. „Aș dori să rog pe toată lumea să mi se alăture într-un moment de tăcere”.

O cântăreață de operă a cântat „Ave Maria”, în timp ce Trump și participanții la miting și-au adus un omagiu.

Securitate ridicată, prezența lui Elon Musk...

Adunarea s-a desfășurat în condiții de securitate foarte înaltă, lunetisti instalați pe acoperișurile mai multor clădiri din jur și o dronă zburând deasupra mulțimii, a notat un jurnalist AFP.

Câteva sute de oameni s-au adunat în Butler, mulți purtând tricouri cu imaginea fostului președinte imediat după tentativa de asasinat, alții cu urechile acoperite, amintind de bandajul pe care îl purtase în zilele care au urmat.

Înainte de a intra pe scenă, Donald Trump a fost precedat de partenerul său de candidat JD Vance, sub ochii celui mai bogat om din lume Elon Musk , rude ale victimelor împușcăturilor și polițiștii care l-au protejat.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră