Teste rapide Covid-19 pe aeroporturile din Italia

19 Aug 2020 | scris de A.V.
Teste rapide Covid-19 pe aeroporturile din Italia

De marți, în aeroporturile din Italia, pasagerii care vin din opt state, printre care România și Republica Moldova, vor fi supuși testelor rapide de depistare a coronavirusului. Sunt acceptate și testele efectuate cu 72 de ore înainte de plecarea din țara de origine, relatează corespondenta Radio România Actualități la Roma, Elena Postelnicu.

Călătorii pot face acest test, al cărui rezultat se dă în maxim 15 minute, fie direct în aeroport, fie după completarea unui formular, în maxim 48 de ore de la sosire, la orice direcție de sănătate publică. Se iau în considerare și testele efectuate în țările de origine cu 72 de ore înainte de plecare.
 
Deja autoritățile sanitare din Peninsulă sunt îngrijorate, în condițiile în care numai la Roma, unde până acum un călător din zece era supus acestor așa-zise tampoane rapide, în ultimele tri zile au fost depistați zeci de pacienți pozitivi abia coborâți din avioane.
 
Totodată, în Italia, cel puțin până la 7 septembrie, nu se dansează în discoteci, pe plaje și nici în alte locații publice.
 
Decizia a fost luată de ministrul Sănătății, Roberto Speranza.
 
În plus, a devenit obligatorie purtarea măștilor de la ora locală 18:00 până la 6:00 dimineața, la nivel național, și afară, în aer liber, nu numai în piețe, plaje sau străzi comerciale, pentru a combate astfel o revenire a epidemiei de coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră