Steagurile rusești și sovietice au fost interzise la Berlin pe 9 mai dar drapelul ucrainean va fi permis

08 Mai 2023
Steagurile rusești și sovietice au fost interzise la Berlin pe 9 mai dar drapelul ucrainean va fi permis

Steagurile rusești și sovietice vor fi interzise marți lângă Memorialul sovietic din Tiergarten, în centrul Berlinului, a confirmat luni instanța administrativă superioară a capitalei germane, potrivit Agence France-Presse, scrie Le Monde.

Instanța superioară a anulat astfel o decizie a instanței de contencios administrativ de anulare a interzicerii acestor steaguri cu ocazia comemorării capitulării germane din 8 și 9 mai.

Steagurile rusești și sovietice sunt astfel interzise în jurul Memorialului, la fel ca și panglicile Saint-Georges, formate din trei benzi negre și afișate în mod regulat în Rusia pentru a comemora victoria asupra Germaniei naziste în 1945.

Drapelul ucrainean, interzis inițial de poliție, va fi în sfârșit permis, a decis instanța administrativă din Berlin.

„Prognoza poliției conform căreia simbolurile [rusești] ar putea transmite violență, având în vedere războiul de agresiune în curs împotriva Ucrainei, se dovedește a fi întemeiată” , a justificat instanța superioară în decizia sa.

„În contextul actual, ele ar putea fi în orice caz înțelese ca o manifestare de simpatie pentru desfășurarea războiului”, adaugă instanța a cărei decizie a fost salutată de poliția berlineză care s-a mobilizat în masă pentru a evita orice violențe.

În capitala Germaniei este așteptată o adunare a motocicliștilor ruși din clubul Night Wolves, loiali Kremlinului, plecați din Moscova la sfârșitul lunii aprilie. Câțiva participanți la miting au fluturat steaguri rusești și sovietice în timp ce părăseau Moscova pe 29 aprilie. Unii au lipit litera Z pe motociclete, simbol al „operațiunii militare speciale” ruse din Ucraina lansată în februarie 2022.

Alte stiri din Externe

Ultima oră