Schimb de focuri al granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

03 Mai 2020 | scris de A.A.
Schimb de focuri al granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Coreea de Nord a tras duminică mai multe focuri de armă spre Coreea de Sud, în Zona Demilitarizată care divizează peninsula, lovind un post de pază din oraşul Cheorwon şi determinând o ripostă a armatei sud-coreene, conform AFP.

Schimbul de focuri a avut loc la doar o zi după ce mass-media din Coreea de Nord a lansat imagini cu liderul coreean Kim Jong Un. Acesta nu și-a mai făcut apariția de peste 3 săptămâni alimentând diverse speculații legate de sănătatea sa atrăgând temeri din partea oficialilor asupra stabilității regiunii

Un post de frontieră din Coreea de Sud a fost luat țintă, trăgându-se mai multe focuri din Coreea de Nord au afirmat şefi ai Statului Major al armatei sud-coreene.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa devreme, în jurul orei locale 7:41 a.m. Militarii sud-coreeni au emis mesaje de avertisment şi au rispostat de două ori. Nu au fost înregistrate victime sau avarii la instalaţiile din Coreea de Sud.

"Acţionăm prin intermediul liniilor de comunicare inter-coreene pentru a înţelege situaţia detaliată şi pentru a preveni eventuale noi incidente. Şi, de asemenea, menţinem o postură de pregătire necesară", a declarat JCS într-un comunicat citat de Yonhap.

Tensiunile militare din zonă au fost reglementate între liderii Kim Jong Un și Monn Jar în cadrul summitului din Pyongyang în septembrie 2018. În cazul decesului liderului comunist, instabilitatea ar fi reapărut în zonă.

Coreea de Nord a discutat cu reprezentanții SUA despre acordul nuclear de la Pyongyang care se află într-un blocaj momentan, chiar dacă președintele Trump a purtat 3 discuții cu liderul Coreei de Sud. Oficialii din SUA au precizat că-și manifestă încrederea ca procesul de renunțare la armele nucleare să fie respectat în viitor indiferent de starea medicală a lui Kim.

Alte stiri din Externe

Ultima oră