ZVONURI INSISTENTE. Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi murit

25 Apr 2020 | scris de Andreea Vasilescu
ZVONURI INSISTENTE. Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi murit

Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, care are 36 de ani, a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare, transmit presa din China și Japonia, potrivit New York Post și TMZ.

Jurnalistii din regiune au afirmat că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este într-o „stare vegetativă” în urma unei intervenții chirurgicale pe inimă.

Directorul adjunct al postului de televiziune HKSTV din Hong Kong a declarat că „o sursă foarte solidă” confirmă decesul lui Kim Jon-un, transmite Metro.

Vineri, revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul nord-coreean se află într-o „stare vegetativă” după ultima intervenție la care a fost supus.

Informațiile nu sunt însă confirmate oficial.

Zvonurile au apărut după ce China și-a trimis o echipă medicală în țara vecinilor comuniști pentru a-l consulta și ajuta pe dictatorul nord-coreean.

Directoarea unei televiziuni din Hong Kong a răspândit informația. Femeia, care este nepoata ministrului de Externe chinez, a postat pe rețeaua de socializare Weibo știrea, către cei 15 milioane de urmăritori pe care îi are, susținând că are o „sursă foarte solidă” care susține că Jong-Un a murit. 

O revistă japoneză a scris că este „într-o stare vegetativă”, după ce operația pe cord a dat greș. 

Sunt multe informații despre liderul nord-coreean, care nu a mai apărut în public de câteva săptămâni. Acum 7 zile, CNN a anunțat că „e în mare pericol” după o procedură medicală. 

Președintele SUA, Donald Trump, a încercat să minimalizeze situația și a refuzat să dea detalii.

Se pare că sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, 31 de ani, e gata să-l înlocuiască pe dictator în fruntea statului.

Azi e o aniversare militară importantă în Coreea de Nord, se celebrează fondarea Armatei Poporului Coreean, în 1932, și are loc o paradă, la care Kim Jong-Un asistă în mod normal. Presa internațională scrie că, dacă informațiile despre starea lui de sănătate sunt false, atunci acesta ar trebui să apară pentru a le dezminți clar. Dacă nu va apărea, atunci este clar că e ceva în neregulă, notează TMZ.

Alte stiri din Externe

Ultima oră