Sancțiuni împotriva Rusiei: a fost exclusă de la concursul Eurovision

26 Feb 2022
Sancțiuni împotriva Rusiei: a fost exclusă de la concursul Eurovision

Țara lui Vladimir Putin nu va participa anul acesta la finala Eurovision care va avea loc la Torino (Italia) pe 14 mai. O decizie salutată de fani. Organizatorii competiției explică această decizie prin teama că participarea Rusiei „va discredita competiția”.


Consiliul de administrație al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) a anunțat vineri că Rusia nu va participa la Eurovision Song Contest din acest an de la Torino, în urma declarației de război împotriva Ucrainei.

„Consiliul EBU a luat această decizie în urma unei recomandări făcute astăzi mai devreme de organul de conducere al Eurovision Song Contest, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor Uniunii Europene de Radiodifuziune, a anunțat într-un comunicat de presă oficial. Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, prezența unei candidaturi ruse la concursul din acest an ar putea discredita competiția. »

Menținerea artistului ar fi fost insuportabilă în aceste condiții. Deja, fanii plănuiseră să-l fluiere iar Finlanda amenințase că va părăsi concursul dacă Rusia participă.

UER, care se definește în același comunicat de presă drept „o organizație apolitică angajată să apere valorile serviciului public”, susține că „și-a făcut timp să-și consulte pe larg membrii”.

„Rămânem hotărâți să protejăm valorile unei competiții culturale care promovează schimburile și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe aceeași scenă. »

Sursa: Le Parisien

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră