Sancțiuni europene: pentru Rusia, „Occidentul s-a împușcat singur în cap”

16 Iun 2022
Sancțiuni europene: pentru Rusia, „Occidentul s-a împușcat singur în cap”

Printre sancțiunile luate de Uniunea Europeană și Statele Unite în urma invadării Ucrainei de către Rusia, se numără și reducerea importurilor de gaze și petrol rusești. Sancțiuni care nu au convins China, scrie LeSoir

Pentru Rusia, Occidentul s-a „împușcat în cap” prin reducerea importurilor de gaze și petrol rusești. Luate în urma invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin, aceste sancțiuni nu sunt urmate de China, care, la rândul ei, și-a mărit aprovizionarea cu combustibil rusesc.

Pentru purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, China a avut strategia corectă în a-și proteja relațiile cu Rusia, în timp ce Europa și Statele Unite au rupt relațiile cu țara lui Putin.

„Rezervele de energie sunt în continuă creștere. China știe acest lucru și nu se împușcă în picior, în timp ce la vest de Moscova se împușcă în cap”, a declarat purtătorul de cuvânt miercuri reporterilor. „Occidentul s-a izolat”, a spus ea.

Rusia, al doilea exportator mondial de petrol, după Arabia Saudită, se află în fruntea listei exporturilor de gaze naturale. Uniunea Europeană a decis să-și reducă dependența de energia rusă, decizie descrisă ca „sinucigașă” de doamna Zakharova. De acum înainte, eforturile diplomatice ale Rusiei vor favoriza relaţiile cu ţările asiatice, africane şi fostele sovietice, abandonând Europa şi Statele Unite, a indicat în final purtătorul de cuvânt.

Alte stiri din Externe

Ultima oră