Moscova se revoltă împotriva „remilitarizării” germane: „Știm cum se poate termina”

04 Iun 2022
Moscova se revoltă împotriva „remilitarizării” germane: „Știm cum se poate termina”

Kremlinul a criticat întărirea armatei germane, referindu-se la perioada nazistă. „Știm cum se poate termina”, a spus purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, scrie LePoint.

Planul Germaniei de a-și întări armata a fost foarte criticat de Ministerul rus de Externe, considerând că echivalează cu „remilitarizare”, cu referire la perioada nazistă (1933-1945). Guvernul și opoziția conservatoare din Germania au ajuns la un acord la sfârșitul lunii mai pentru a încălca regulile bugetare din Constituția națională, pentru a elibera 100 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor germane în fața amenințării ruse.

„Luăm acest lucru ca o confirmare suplimentară a faptului că Berlinul a luat calea remilitarizării în continuare. Știm cum se poate termina”, a spus purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zakharova. Aceasta pare să se refere la reînarmarea Germaniei de către naziști în anii 1930, care a fost urmată de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial de către dictatorul Adolf Hitler (1939-1945).

Un proiect de 100 de miliarde de euro
Eliberarea a 100 de miliarde de euro pentru armata națională constituie o inversare majoră pentru Germania care, în ultimii ani, a întârziat în a respecta angajamentele NATO în acest domeniu, atrăgând în mod regulat mânia Statelor Unite.

Germania, de la sfârșitul Războiului Rece, a redus semnificativ dimensiunea armatei sale, de la aproximativ 500.000 de oameni când țara a fost reunificată în 1990, la doar 200.000 în prezent. În plus, oficialii militari se plâng în mod regulat de defecțiuni ale avioanelor lor de luptă, navelor de război sau tancurilor.

Ofensiva rusă în Ucraina a acționat ca un șoc electric într-o țară cufundată în pacifism de la ororile naziștilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră