Rusia spune că are grijă de luptătorii britanici capturați: "Nu vă faceți griji"

21 Apr 2022
Rusia spune că are grijă de luptătorii britanici capturați: "Nu vă faceți griji"

Ministerul rus de externe a declarat joi că luptătorii britanici care au fost capturați în Ucraina au fost hrăniți și au primit ajutorul necesar, scrie Reuters

"Nu vă faceți griji, partea rusă are grijă de ei. Ei sunt hrăniți și li se acordă asistența necesară. La fel ca și alți străini care s-au predat sau au fost reținuți", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Intr-o postare pe facebook Maria Zakharova l-a acuzat pe premierul britanic Boris Johnson că i-a abandonat pe oamenii care „au devenit victime ale propagandei britanice” și că au călătorit în Marea Britanie ca „mercenari” pentru uciderea oamenilor. 

"Nu te preface că îți pasă. Nu ești absolut interesat de soarta britanicilor care se află în dificultate. Ei nu s-au distrat cu tine la petrecerile din Downing Street, ceea ce înseamnă că nici nu se pot aștepta la ajutorul tău."

"Spre deosebire de militanții ucraineni care împușcă în mod inuman în prizonieri și își bat joc de civili, forțele armate ruse se angajează să respecte dreptul umanitar. Dacă Marea Britanie nu ar fi fost cenzurată, ar fi știut."

"Indemnăm autoritățile britanice să arate milă față de cetățenii ucraineni despre care a vorbit Boris Johnson și să înceteze furnizarea de arme regimului de la Kiev. Cu cât Londra furnizează mai multe arme Ucrainei, cu atât mor cetățenii acestei țări. Chiar dacă BBC nu le va spune niciodată britanicilor despre asta." mai scrie purtatoarea de cuvânt pe facebook

Doi luptători britanici capturați în Ucraina de forțele ruse au apărut luni la televiziunea de stat rusă și au cerut să fie schimbați cu un aliat ucrainean al președintelui Vladimir Putin, care este reținut de autoritățile ucrainene. Nu era clar cât de liberi cei doi bărbați - Shaun Pinner și Aiden Aslin - au putut vorbi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră