Relațiile Rusia - Occident se afla la „un punct fără întoarcere”, spune ministerul rus de externe

26 Feb 2022
Relațiile Rusia - Occident se afla la „un punct fără întoarcere”, spune ministerul rus de externe

Relațiile dintre Rusia și Occident se apropie de punctul fără întoarcere, a declarat vineri pentru agenția de presă TASS purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, scrie Reuters.

Impunerea de sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a ministrului de externe Serghei Lavrov reflectă „neputința absolută” a Occidentului în ceea ce privește politica externă, a declarat o a doua agenție, RIA, citată de ea.

„Problema este că am ajuns la linia în care începe punctul de neîntoarcere”, a spus Zakharova.

"Nu a fost alegerea noastră. Am vrut dialog, dar anglo-saxonii au închis acele opțiuni una câte una și am început să acționăm diferit", a spus Zakharova într-o emisiune de televiziune de la Channel One din Rusia, cu puțin înainte de miezul nopții.

Ea a vorbit înainte ca președintele american Joe Biden să anunțe sancțiuni împotriva lui Putin și Lavrov, dar după ce premierul britanic Boris Johnson a anunțat măsuri punitive similare.

Zakharova a respins mișcarea britanică, spunând: „Nici Putin, nici Lavrov nu au conturi în Marea Britanie sau oriunde în străinătate”.

Sursa:Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră