Gigantul Johnson&Johnson retrage de pe piață pudra de talc pentru bebeluși

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Gigantul Johnson&Johnson retrage de pe piață pudra de talc pentru bebeluși

Johnson&Johnson retrage de pe piețele din Statele Unite ale Americii și Canada produsul pe bază de pudră de talc Johnson Baby Powder, precizează BBC News.

Firma s-a confruntat cu sute de procese intentate de persoane care au afirmat că au dezvoltat diverse forme de cancer după ce au utilizat pudra de talc.

Retragerea produsului de companie vine după ani de procese în urma cărora a fost obligat să plătească daune de miliarde de dolari, chiar dacă  Johnson&Johnson s-a luptat să demonstreze că produsele sale sunt sigure pentru publicul larg.

Compania a anunțat că va renunța la comercializarea produselor pe bază de talc, dar nu le vor retrage pe cele care sunt deja în magazine.

Johnson&Johnson are în prezent deschide peste 16.000 de procese civile. Acuzațiile aduse sunt cele conform cărora pudra conține compuși din azbest, un binecunoscut agent cancerigen. Vânzările produsului Johnson Baby Powder sunt în scădere dramatică în America de Nord din cauza schimbării atitudinii de consum a clienților, dar și a amplei campanii de dezinformare cu privire la siguranța produsului.

De asemenea, oficialii s-au confruntat cu atitudinea avocaților care au încurajat clienții să dea în judecată compania.

Firma a declarat că această măsură vine și în urma schimbărilor obiceiurilor de consum al clienților grav afectați de pandemie.

Johnson&Johnson a depus în prezent un apel la decizia judecătorească conform căreia este obligată să achite 4,7 miliarde de dolari daune pentru 22 de femei care au declarat că folosirea pudrei de talc le-a cauzat declanșarea cancerului ovarian.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră