Din cauza pandemiei, o grădină zoologică din Canada își trimite cei doi urși panda înapoi în China

14 Mai 2020 | scris de A.A.
Din cauza pandemiei, o grădină zoologică din Canada își trimite cei doi urși panda înapoi în China

Grădina zoologică The Calgary din Canada depune eforturi pentru a returna Chinei o pereche de urși panda pentru că nu mai poate să le asigure hrana de care au nevoie din cauza pandemiei de coronavirus, precizează CNN.

Perechea de urși, Er Shun și Da Mao, trebuia să rămână în Canada până la finalul anului 2023 conform unui acord semnat cu China prin care cei doi ar fi rămas în îngrijirea canadienilor pentru 10 ani, dar îngrijitorii au decis să-i trimită cât pot de repede înapoi mai ales de frica unui al doilea val al pandemiei ce ar bloca transportul aerian.

Dieta urșilor este formată în proporție de 90% din bambus, un singur urs poate mânca până la 40 de kilograme pe zi, anunță grădina zoo. Marea majoritate a bambusului este aduc special din China, iar din cauza restricțiilor de călătorie și a blocării frontierelor, nu s-au mai putut aproviziona pentru a le oferi hrana zilnică.

Chiar dacă au încercat să găsească surse alternative, acestea sunt foarte fragile și lanțul de aprovizionare se poate rupe oricând.

”Suntem ferm convinși că cel mai sigur loc pentru urșii noștri este acolo unde pot să fie hrăniți așa cum trebuie”, anunță directorul The Calgary. ”A fost o decizie extrem de dificilă de luat, dar cel mai important a fost sănătatea și siguranța animalelor”.

Perechea de urși a ajuns în Canada în 2014, a petrecut primii 5 ani la o grădină zoologică din Toronto, iar în 218 au fost mutați la Calgari împreună cu cei doi pui Jia Panpan și Jia Yueyue.

Procesul de relocare a început de câteva săptămâni și speră să fie finalizat cât mai repede.

Urșii panda rămân unele dintre cele mai rare animale din lume, la ora actuală doar 1.864 de urși mai trăiesc în habitatul lor natural.

China a trimis mai mulți urși panda în diverse colțuri ale lumii ca semn al prieteniei și colaborării dintre Beijing și reprezentanții țărilor destinatare prin intermediul campaniei ”diplomația panda”.

Alte stiri din Life style

Ultima oră