Proprietarul unei cafenele-librărie le oferă copiilor cărți în schimbul sticlelor reciclabile

18 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Proprietarul unei cafenele-librărie le oferă copiilor cărți în schimbul sticlelor reciclabile

Proprietarul unei cafenele-librărie din Salerno, Italia, a avut o idee inedită prin care care să îi încurajeze pe copii să citească, făcând în același timp ceva benefic și pentru mediu, relatează CNN.

Proprietarul cafenelei-librărie Ex Libris Cafe din Salerno, Michele Gentile, a început să le ofere copiilor cărți, gratuit, în schimbul sticlelor de plastic sau al cutiilor de conserve care pot fi reciclate. Astfel, pentru fiecare sticlă și conservă pe care o aduc, copiii primesc o carte.

Michele Gentile a declarat pentru CNN că a vrut să îi încurajeze pe copii să descopere pasiunea pentru citit, făcând și ceva util pentru mediul înconjurător.

”Scopul meu este se răspândesc pasiunea și dragostea pentru cărți în rândul cât mai multor oameni din Italia, care de obicei nu citesc, în timp ce ajut și mediul înconjurător. Sper ca inițiativa mea să ia proporții în toată țara”, a spus acesta.

”Va fi o revoluție, nu doar pentru planetă, ci și pentru educația copiilor și pentru perspectivele lor de angajare”, a declarat acesta pentru CNN.

Gentile spune că ideea i-a venit în momentul în care a văzut o grămadă imensă de deșeuri abandonate pe un câmp.

A făcut un calcul, ajungând la concluzia că deșeurile respective ar valora circa 300 de euro, o sumă suficientă pentru a acoperi ”alocația anuală pentru cărți” pentru un copil.

Inițial, bărbatul a făcut un parteneriat cu o școală generală, organizând o strângere de deșeuri din aluminiu. Rezultatele au fost spectaculoase – în doar două zile strânseseră aproape 600 de euro, bani cu care au cumpărat cărți pentru biblioteca clasei.

Ulterior, ideea sa a prins contur, acum bărbatul colectând uzual deșeuri de la copii, în schimbul cărora le oferă cărți. Tocmai ce donase 60 de cărți unor copii foarte încântați de inițiativă.

Părinții copiilor spun că susțin acest proiect deoarece nu numai că îi învață pe micuți despre sortarea responsabilă a deșeurilor, ci le și insuflă pasiunea pentru lectură, aceștia abia așteptând să vadă ce carte mai primesc.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră