Scandalul italianului scoate la iveală alți doi medici care profesează în România fără avize

07 Feb 2019 | scris de M.C.
Scandalul italianului scoate la iveală alți doi medici care profesează în România fără avize

Matteo Politi, italianul care pretindea a fi medic de chirurgie plastică, adus miercuri seară pentru audieri la Secţia 4 Poliţie, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta va fi dus la arestul Poliţiei Capitalei iar în cursul zilei de joi va fi prezentat unui procuror.

Scandalul declanşat de falsul chirurg Matteo Politi scoate la lumină şi alte cazuri de înşelăciune. Jurnaliştii de la TVR au descoperit că există încă doi medici care operează în clinici private din Bucureşti, deşi numele lor nu apar în Registrul Medicilor din România.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Sub numele de Matthew Mode şi cu un CV din care rezulta că a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi la The Johns Hopkins University School of Medicine, acesta a lucrat la clinicile Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza, a scris, în exclusivitate, cotidianul Libertatea.

În plângerea depusă la Parchet la 17 ianuarie, Colegiul Medicilor din București a arătat că italianul Matteo Politi a făcut ilegal injecții, între altele și la clinica Euromedical din București, un centru privat, arată surse apropiate anchetei. Reporterii Știrilor TVR nu l-au găsit pe italian pe site-ul afacerii, însă au descoperit altceva.

Pe site scrie că medicii specialiști renumiți în plan european acordă servicii și tratamente dentare și de estetică facială. În imagini sunt prezentate două persoane promovate ca medici specializați în chirurgie estetică, între care este și un italian, relatează stiri.tvr.ro.

Surpriză însă: Piero Fullone și Iris Moscovici nu există în Registrul național al medicilor care au drept de liberă practică în România, adaugă sursa citată.

Pe Facebook găsim un dentist din Italia cu nume identic, Piero Fullone, a cărui imagine seamănă cu cea de pe site-ul clinicii din București, explică jurnaliștii TVR.

Găsim și un profil cu numele Iris Moscovici, din Haifa, Israel, absolventă a unui liceu privat, care scrie că lucrează la o firmă prezentată drept cea mai mare rețea israeliană din domeniul dentar. La fotografia de profil apare aceeași persoană prezentată drept estetician pe site-ul clinicii din București, precizează aceștia.

Numele celor doi nu apar in Registrul National al medicilor care au drept de liberă practică în ţara noastră, alături de cei 143 de medici care au obţinut  acest drept în ultimii 4 ani.

Acum sunt cautaţi şi în bazele de date ale colegiilor judeţene.

Potrivit legii, doar cei care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au dreptul să profeseze medicina în România.

Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

UPDATE

Cei de la clinica Euromedical au transmis jurnaliștilor TVR că ambii medici - și italianul, și persoana din Israel - sunt dentiști cu acte în regulă în țarile lor și că nu au lucrat niciodată la ei în clinică, deși au avut discuții pentru o colaborare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră