Prinţul Charles, infectat cu noul coronavirus

25 Mar 2020 | scris de M.C.
Prinţul Charles, infectat cu noul coronavirus

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat oficial a anunţat biroul său de presă de la Clarence House, potrivit Reuters.

Charles, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, are 71 de ani, aminteşte Reuters.


"Prinţul de Wales a fost testat pozitiv cu noul coronavirus,'' a precizat Clarence House într-un comunicat. "Prezintă simptome uşoare, starea sa de sănătate generală este bună şi a lucrat de acasă în ultimele zile, ca de obicei".

"Ducesa de Cornwall a fost de asemenea testată, dar nu are virusul'', a mai precizat Clarence House. Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, se află în autoizolare la reşedinţa lor din Scoţia.

"Nu se poate stabili de la cine a luat virusul prinţul Charles, având în vedere numeroasele întâlniri pe care le-a avut pentru a-şi duce la îndeplinire îndatoririle sale publice în ultimele săptămâni", au precizat sursele citate.

Ultimul eveniment public la care a participat Prinţul a fost o recepţie la 12 martie, unde a decernat nişte medalii. De atunci, a avut un număr restrâns de reuniuni, iar toate persoanele cu care a fost în contact fuseseră testate.

Estimarea cea mai prudentă a medicilor este că ar fi fost contagios din 13 martie, relatează Sky News.

Prinţul s-a văzut cu Regina la 12 martie. Regina este bine, respectă sfaturile de izolare.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră