Coronavirus: atunci când mustrările de conștiință vin prea târziu

24 Mar 2020 | scris de A.A.
Coronavirus: atunci când mustrările de conștiință vin prea târziu

O situație absolut șocantă s-a petrecut în cadrul CJ Olt după ce un angajat a avut mustrări de conștiință, noaptea, după ce și-a supus colegii la riscul de a fi infectați cu noul coronavirus.

O anchetă epidemiologică este desfăşurată de DSP Olt, după ce un agajat al Biroului IT din cadrul Consiliului Judeţean a revenit la serviciu deşi preluase de la aeroport o persoană revenită din Belgia. El a intrat în contact doar cu colegii de birou, aproximativ 10 persoane.

Angajatul departamentului IT a preluat de la aeroport săptămâna trecută o persoană care revenea din Belgia, ţară aflată în zona galbenă.

A doua zi, bărbatul a revenit la serviciu fără să anunţe ce făcuse cu o seară în urmă şi intrat în contact cu colegii de birou.

În weekend, probabil că angajatul şi-a dat seama de faptul că nu a respectat obligaţiile privind stoparea răspândirii coronavirusului, iar luni nu a mai revenit la serviciu, o măsură întârziată având în vedere că un număr destul de mare de angajați ai Consiliului Județean trebuie să-și petreacă următoarea perioadă în izolare, împreună cu toți contacții.

Conducerea CJ Olt a anunţat DSP, care desfăşoară o anchetă epidemiologică. Cel mai probabil, colegii de birou ai bărbatului trebuie să se izoleze la domiciliu. Este vorba de aproximativ 10 persoane care au intrat în contact cu bărbatul.

Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca „zone galbene”.

Pe site-ul INSP a fost publicată vineri lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră