Prima dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale din Statele Unite

29 Sep 2020 | scris de A.V.
Prima dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale din Statele Unite Galerie foto (2)

În Statele Unite este programată marți (miercuri dimineață, ora României) prima dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Președintele Donald Trump, care e susținut de Partidul Republican, și fostul vicepreședinte democrat Joe Biden.

Zeci de milioane de americani urmează  să stea cu ochii la televizor, la această primă dezbatere între preşedintele republican în exerciţiu, în vârstă de 74 de ani, şi fostul vicepreşedinte american, în vârstă de 77 de ani.

Impactul dezbaterilor televizate asupra scrutinului rămâne limitat, însă aceste întâlniri reprezintă momente puternice ale campaniei electorale, de la prima înfruntare faţă în faţă, organizată în urmă cu 60 de ani, la Chicago, între John F. Kennedy şi Richard Nixon.

Dezbaterea are loc într-un moment în care Statele Unite sunt marcate de crize de importante care se desfășoară de luni de zile, pandemia de coronavirus, tensiunile generate de probleme rasiale și de controverse mai recente, cum ar fi cele legate de desemnarea unui nou judecător la Curtea Supremă și de informațiile potrivit cărora Donald Trump, un miliardar, ar fi plătit zeci de ani taxe extrem de mici, comparabile cu cele percepute persoanelor cu venituri reduse.

Este probabil că dezbaterea va fi dominată de modul în care președintele Trump a gestionat pandemia de coronavirus.

În prima dezbatere prezidențială, Donald Trump se va afla în situația de a trebui să răspundă multor întrebări. S-a adâncit divizarea culturală și politică a Americii.

Pentru fostul vicepreședinte Joe Biden probabil că nimic nu va conta mai mult decât capacitatea sa de a convinge publicul american că are forța de a deține cea mai importantă poziție a lumii, aceea de președinte al Statelor Unite.

Una dintre formulele de atac ale lui Trump împotriva lui Biden, pe care îl supra-numește "Somnorosul Joe"  este că acesta nu ar fi competent mental sau fizic pentru a fi președinte.

Observatorii spun însă că, după aproape o jumătate de secol în politică, Biden are o expertiză mult mai bună în politica externă, ca și în cea internă.

Dezbatere Trump vs Biden. Prima bătălie a războiului pentru America, LIVE pe Aleph News, miercuri dimineaţă, de la 03:30

Când şi unde au loc dezbaterile Trump v Biden?

Vor exista trei dezbateri prezidenţiale:

  • 29 septembrie în Cleveland, Ohio
  • 15 octombrie în Miami, Florida
  • 22 octombrie la Nashville, Tennessee

Vicepreşedintele Mike Pence şi senatorul Kamala Harris vor avea şi ei o dezbatere:

  • 7 octombrie în Salt Lake City, Utah

Unde pote fi vizionată dezbaterea?

Dezbaterea va fi live pe alephnews.ro unde te aşteaptă jurnaliştii Ştefan Ionescu şi Lucia Cujbă, împreună cu invitatul lor, analistul Iulian Chifu.

Care este formatul pentru prima dezbatere?

Chris Wallace de la „Fox News Sunday” va modera prima dezbatere.

Şase întrebări în şase segmente, câte 15 minute fiecare. Segmentele sunt:

  • Discurile lui Trump şi Biden
  • Curtea Suprema
  • Pandemie de coronavirus
  • Proteste rasiale şi violenţă în oraşe
  • Integritatea alegerilor
  • Economie

Trump şi Biden vor primi două minute fiecare pentru a răspunde la întrebarea iniţial înainte de a începe un schimb de idei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră