Donald Trump, desemnat din nou candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial

24 Aug 2020 | scris de A.V.
Donald Trump, desemnat din nou candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial

Donald Trump a fost desemnat formal candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din SUA. Donald Trump îl va avea ca adversar în scrutinul din noiembrie pe fostul vicepreşedinte Joseph Biden.

"Acesta este cel mai important scrutin din istoria ţării noastre. Ţara noastră poate merge fie într-o direcţie oribilă, fie într-o direcţie şi mai măreaţă", a declarat Donald Trump, prezent la Convenţia Partidului Republican, desfăşurată în Charlotte, Carolina de Nord.

Fără nicio surpriză, cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte, începând în ordine alfabetică cu statul Alabama. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.

Potrivit AFP, la câteva minute după nominalizare Trump a ajuns la Charlotte.

Într-un mesaj pe Twitter de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedura de vot, stat cu stat.

''Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican'', a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

''America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă'', a spus Mike Pence într-un scurt discurs.

Pe de altă parte, Kellyanne Conway, consilieră apropiată a preşedintelui american, a anunţat că va părăsi administraţia Donald Trump la sfârşitul lunii august, invocând necesitatea de a se dedica familiei, transmit AFP şi Reuters.

Plecarea lui Kellyanne Conway într-un moment crucial pentru preşedinte îl lasă pe acesta fără unul din purtătorii săi de cuvânt cei mai pasionaţi de politicile sale.

Conway, consilieră în comunicare în vârstă de 53 de ani, a fost alături de Trump din prima zi, a fost cel de-a treilea său manager de campanie în 2016 şi unul din cei loiali şi vocali apărători ai miliardarului în apariţiile publice.

Cei patru ani petrecuţi în a-l apăra cu înverşunare pe Trump, mai ales la posturile de televiziune, au avut un preţ pentru această femeie combativă, care a conceput şi apărat conceptul de 'fapte alternative'.

Într-un comunicat publicat duminică, Kellyanne Conway a anunţat că va pleca de la Casa Albă la sfârşitul lunii, precizând că alegerea îi aparţine în întregime şi că îşi va anunţa planurile viitoare la momentul oportun.

Kellyanne Conway a explicat că cei patru copiii ai săi vor începe anul de învăţământ la distanţă.

'Aşa după cum ştiu milioane de părinţi din ţară, copiii care fac ''şcoală de acasă'' necesită un nivel de atenţie şi de vigilenţă care este la fel de neobişnuit ca şi perioada pe care o trăim', a mai afirmat consiliera.

Soţul său, avocatul conservator George Conway este un critic vocal al lui Trump, căruia i-a pus la îndoială capacitatea mentală de a conduce ţara.

Alte stiri din Externe

Ultima oră