Joe Biden: Aş închide din nou ţara pentru a combate epidemia de coronavirus

22 Aug 2020
Joe Biden: Aş închide din nou ţara pentru a combate epidemia de coronavirus

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a declarat că ar fi de acord să închidă din nou ţara, dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza coronavirusului.

„Aş închide. I-aş asculta de oamenii de ştiinţă”, a declarat Biden într-un interviu pentru ABC News, potrivit Mediafax.

Decizia fără precedent din această primăvară de a închide companiile, şcolile şi bisericile pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului a avut repercursiuni asupra vieţii cotidiene a americanilor. Însă preşedintele Trump a insistat ca şcolile, bisericile şi companiile să se redeschidă pentru ca economia să se mişte din nou.

Biden a punctat că această măsură a fost „greşeala fatală” a administraţiei Trump în lupta împotriva coronavirusului, care a infectat 5,6 milioane de americani şi a ucis peste 175.000 de oameni.

„Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieţi, deoarece nu putem face ca ţara să se mişte, până nu vom controla virusul”, a precizat Joe Biden.

Candidatul democrat a mai spus că problema coronavirusului va fi prioritatea sa dacă va fi ales.

„În calitate de preşedinte, primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi”, a adăugat Biden

Alte stiri din Externe

Ultima oră