Prigojin: „Zelensky minte, contraofensiva a început deja”

11 Mai 2023
Prigojin: „Zelensky minte, contraofensiva a început deja”

Fondatorul Grupului Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a declarat joi că unitățile ucrainene și-au început contraatacul și se apropie de Bakhmut din flancuri, scrie Reuters

Reuters nu a putut verifica independent afirmația sa, publicată pe Telegram. Ca răspuns la o întrebare a presei ruse despre contraofensiva anticipată a Ucrainei, Prigojin a spus că operațiunile ucrainene au avut „din păcate, succes parțial”.

Prigojin a fost întrebat despre comentariile președintelui ucrainean Volodimir Zelensky potrivit cărora contraofensiva Ucrainei a fost amânată, deoarece forțele ucrainene așteptau mai mult ajutor din partea țărilor străine. El a spus că Zelensky „minte” spunând că ofensiva nu a început încă.

Dacă ucrainenii reușesc să recâștige controlul asupra lui Bakhmut, prezice Prigojin într-un comentariu publicat pe canalul său Telegram, atunci vor ținti regiunile Bryansk și Belgorod, pe teritoriul Rusiei, și își vor continua ofensiva în regiunea Zaporojia, scrie La Repubblica

Forțele ruse, conduse de Wagner, au pornit un atac sângeros asupra lui Bakhmut, în regiunea Donețk din estul Ucrainei, încă din vara trecută.

Miercuri, atât Prigojin, cât și armata ucraineană au declarat că forțele de la Kiev au înfrânt o unitate a armatei ruse lângă Bakhmut, într-un progres semnificativ pentru Ucraina. 

Prigojin i-a acuzat în mod repetat pe înalți oficiali ai apărării ruși că își înfometează forțele din Bakhmut de muniție și le-a învinuit pentru pierderea orașului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră