Zelensky: „Avem nevoie de ceva mai mult timp” pentru contraofensivă

11 Mai 2023
Zelensky: „Avem nevoie de ceva mai mult timp” pentru contraofensivă

Președintele Ucrainei a declarat joi, într-un interviu acordat Uniunii Europene de Radiodifuziune care include și BBC, că țara „mai are nevoie de puțin mai mult timp” pentru a se pregăti pentru o contraofensivă, scrie Le Monde.

„Cu [ceea ce avem] putem merge mai departe și să avem succes", a spus Volodymyr Zelensky. „Dar am pierde mulți oameni. Cred că este inacceptabil. Așa că trebuie să așteptăm”, a spus el.
Șeful statului ucrainean a dat asigurări că brigăzile de luptă sunt „gata”, dar a spus că armata mai are nevoie de vehicule blindate care „vin în loturi”.

 Zelensky a făcut „o propunere de pace în zece puncte, cerând întoarcerea tuturor teritoriilor invadate, plata despăgubirilor pentru daunele cauzate de război și crearea unui tribunal special pentru urmărirea penală a crimelor războaielor rusești, plan care Moscova a respins categoric”, dar el a spus că nu există, deocamdată, nicio posibilitate reală de discuții pentru a pune capăt conflictului, deoarece ambele părți spun că vor lupta până la victorie.

Președintele Ucrainei a respins din nou acuzația rusă că Ucraina s-ar afla în spatele unui presupus atac cu drone asupra Kremlinului săptămâna trecută, atac care a fost descris de Moscova drept o încercare de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră