Germania l-a extrădat în Bulgaria pe suspectul în cazul uciderii jurnalistei bulgare de investigaţii Victoria Marinova, a anunțat miercuri un oficial al Ministerului de Intene bulgar, citat de Reuters. Victoria Marinova era prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN.
”Autoritățile germane l-au extrădat pe cetățeanul de 21 de ani din Ruse”, arată un comunicat al Ministerului de Interne.
Severin Krasimirov a fost adus încătuşat în Bulgaria. El a fost reţinut pentru 72 de ore, timp în care se va decide dacă va fi arestat.
Presa bulgară a difuzat imagini cu autovehicule ale poliţiei judiciare care plecau de pe aeroportul din capitală, la scurt timp după aterizarea aeronavei cu care a fost adus Krasimirov.
Bulgarul Severin Krasimirov va fi inculpat pentru violarea și uciderea Victoriei Marinova, în vârstă de 30 de ani, corpul acesteia fiind găsit într-un parc din Ruse la 6 octombrie. Poliția a spus că aceasta fusese bătută și violată înainte de a fi ucisă.
Bărbatul de 21 de ani "a recunoscut că a avut o dispută verbală cu victima în 6 octombrie 2018. Era sub efectul alcoolului și al drogurilor și a recunoscut că a lovit victima în față", a arătat parchetul.
Potrivit declarațiilor suspectului, a "aruncat-o într-un boschet", dar "nu a dorit să omoare victima și neagă violul”.
Presupusul asasin a fugit în Germania prin România, imediat după comiterea crimei, a anunţat Sotir Zazarow, procurorul general din Bulgaria. El ar fi fugit la 7 octombrie și s-a ascuns cu mama și tatăl său vitreg într-un oraș lângă Hamburg.
Krasimirov a fost arestat în Germania săptămâna trecută.
Presa bulgară relatează că tânărul a fost identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse.
Sute de persoane s-au reunit vineri la Ruse pentru funeraliile jurnalistei. Purtând flori şi coroane, oficiali şi simpli localnici şi-au prezentat condoleanţele părinţilor victimei într-o biserică din centrul oraşului Ruse.
Această crimă - a treia căreia îi cade victimă un jurnalist în Europa în ultimele 12 luni, după asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017 şi a ziaristului slovac Jan Kuciak în februarie acest an - a declanşat un val de revoltă în Europa, provocând temeri privind o reglare de conturi legată de activitatea sa profesională.