Crima care a zguduit Bulgaria. Jurnalistă de investigaţii torturată, violată şi ucisă

08 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Crima care a zguduit Bulgaria. Jurnalistă de investigaţii torturată, violată şi ucisă Galerie foto (2)

O jurnalistă de televiziune din Bulgaria a fost asasinată, cadavrul său fiind găsit în apropierea orașului Ruse. În ultima sa emisiune, Victoria Marinova i-a intervievat pe jurnalistul Attila Biro, de la Rise Project, şi pe bulgarul Dimitar Stoianov, care investigau o fraudă cu fonduri europene.

Marinova, in varsta de 30 de ani, era implicata in mai multe investigatii jurnalistice privind coruptia din Bulgaria, a precizat OCCRP pe Twitter.

Site-ul bulgar de investigaţii Bivol.bg anunţă că Victoria Marinova a difuzat înainte să fie ucisă un reportaj despre investigaţia GP Gate, în care apar nume grele, printre care şi cel al premierului Boiko Borissov, dar şi al companiei ruse Lukoil.

INVESTIGAŢIA POATE FI GĂSITĂ AICI.

Surse din poliţie, citate de presa din Bulgaria, susţin că asasinatul nu ar avea legătură cu activitatea ei de jurnalist. Se pare că ar fi fost ucisă de un pacient scăpat de la un spital de boli mintale.

Trupul fără viaţă al Victoriei Marinova a fost găsit sâmbătă, în apropiere de portul din Ruse, într-o zonă cu multă vegetaţie. Anchetatorii spun că jurnalista in vârstă de 30 de ani a fost bătută şi violată.

Gheorghi Gheorghiev, procuror Ruse: ”Ştim ce haine purta şi vă putem spune că victimei i-au fost furate telefonul mobil, cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din haine.”

Autorităţile din Bulgaria vor să afle dacă Marinova a fost o victimă întâmplătoare sau a fost vizată.

Gheorghi Gheorghiev, procuror Ruse: “Poliţia investighează absolut toate pistele, inclusiv activitatea profesională şi viaţa personală ale victimei.”

Victoria Marinova avea o emisiune de investigaţii la un post de televiziune . La ediţia din 30 septembrie discutase cu un doi jurnalisti, un bulgar şi un român - Attila Biro de la ″Rise Project″⁣ - care investigau un caz de fraudă cu fonduri europene.

Ministrul bulgar de interne, Mladen Mladenov, a părut să ofere greutate altei ipoteze. ”În apropiere este situat un spital pentru boli mintale şi îi investigăm pe cei internaţi acolo. Nu avem indicii că această crimă are legătură cu profesia victimei.”

Pe de altă parte, premierul bulgar a dat asigurări că făptaşul va fi găsit în scurt timp. “S-a prelevat mult material ADN. Sunt convins că e doar o chestiune de timp până la prinderea făptaşului.”

Victoria Marinova este al treilea jurnalist de investigatii asasinat într-o țară a Uniunii Europene - după cazul din Malta, de anul trecut, şi cel din Slovacia, din luna februarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră