Premierul Albaniei, împroșcat cu cerneală de un reprezentant al opoziției, în Parlamentul de la Tirana (VIDEO)

15 Feb 2019 | scris de M.C.
Premierul Albaniei, împroșcat cu cerneală de un reprezentant al opoziției, în Parlamentul de la Tirana (VIDEO)

După ce a fost atacat cu ouă în Parlament în luna decembrie, premierul albanez Edi Rama a fost protagonistul unui nou incident, joi, în același loc. Cu două zile înaintea unei manifestații a opoziției, care solicită demisia premierului și organizarea de alegeri anticipate, Rama a fost împroșcat cu cerneală de către un reprezentant al opoziției.

Un deputat al opoziției de dreapta l-a împroșcat cu cerneală pe premier, care în momentul respectiv participa la dezbaterile din Parlament. 

Pe imaginile difuzate de televiziunile locale se poate vedea cum Edi Paloka, deputat al Partidului Democrat, se îndreaptă în viteză înspre premierul socialist Edi Rama, cu o seringă plină în mână.

Agresorul, vicepreședinte al Parlamentului, l-a împroșcat cu cerneală pe față și pe mâini pe premier, înainte de a fi oprit de membri ai serviciului de securitate.

A fost deschisă o anchetă, iar deputatului nu i se va permite să participe la dezbaterile parlamentare timp de zece zile. Înaintea acestui incident, ședința parlamentară era deja tensionată, căci liderul opoziției, Lulzim Basha, îl acuzase pe Rama că a scufundat țara într-o mare de corupție. Când Rama se pregătea să răspundă, a intervenit incidentul cu cerneala.

Edi Rama a reacționat cu calm, la fața locului, iar pe contul său de Twitter a scris, citându-l pe Albert Einstein:”Două lucruri sunt infinite, universul și prostia umană”, adăugând că opoziția de dreapta a decis să ia chipul prostiei umane universale.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră