Portugalia: Imaginea sfârşitului lumii

16 Oct 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Portugalia: Imaginea sfârşitului lumii

Aşa a fost numită de presa internaţională. Pur şi simplu imaginea sfârşitului lumii, a Apocalipsei. 

Incendii violente afectează de luni peninsula iberică. Cel puţin 39 de persoane au murit în Portugalia, iar alte trei în nord-estul Spaniei.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile locale pe zone limitate ca întindere, dar dispuse pe întreg teritoriul țării (preponderent în regiunile din Nord și Centru), se înregistrează incendii de vegetație uscată și de pădure.

Din cauza condițiilor climaterice specifice, aceste incendii se pot extinde sau deplasa cu mare rapiditate. Autoritățile centrale și locale portugheze, pompierii, Garda Națională Republicană, forțele polițienești, precum și utilaje de teren și mijloace aeriene au fost mobilizate pentru stingerea și blocarea extinderii incendiilor.

Se recomandă evitarea deplasărilor în zonele afectate și să se respecte întocmai instrucțiunile autorităților portugheze.

Mărturie pentru prăpădul din Portugalia stă o imagine apocaliptică, surprinsă de fotograful J. Pintos, în comuna portugheză Vieira de Leiria, şi dată publicităţii de site-ul spaniol ABC. V-o prezentăm şi noi, fără alte comentarii.

UPDATE

Portugalia a decretat trei zile de doliul național în memoria celor cel puțin 36 de victime provocate de incendiile de vegetație de pădure.

În cursul nopții de luni spre marți, aproximativ 3.600 de pompieri au făcut eforturi pentru a stinge circa 50 de focare încă active.

Cel puțin 39 de persoane și-au pierdut viața în aceste incendii de pădure care au devastat Portugalia și regiunea spaniolă vecină Galicia, flăcările fiind întețite de secetă și de vântul puternic determinat de trecerea uraganului Ophelia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră