Portugalia, făcută campioană de un anonim cumpărat cu 5 milioane de lire

10 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
Portugalia, făcută campioană de un anonim cumpărat cu 5 milioane de lire


Tactica şi tehnica şi-au dat întâlnire în acest an în vestiarul Portugaliei. Finala de la Paris a fost decisă de golul lui Eder, un jucător care a fost dată afară de la Swansea din cauza lipsei de eficientă.


Venit de pe banca de rezerve, portughezul cu numărul 9 le-a frânt inimile francezilor cu reuşita sa din minutul 109 şi a devenit celebru în toată Europa. Transferat de la Braga pentru cinci milioane de lire sterline, Eder a jucat 15 meciuri la Swansea, a dat numai trei goluri, după care a fost trimis sub formă de împrumut la Lille, chiar în Franţa, ţară pe care a învins-o în finală de la EURO 2016.


Finala de la Paris a fost marcată de accidentarea de la Paris şi de incidentele care au avut loc în oraşul de pe Sena în timpul meciului. La fan-zone-ul de lângă Turnul Eifel s-au strâns aproximativ 90.000 de persoane, moment în care autorităţile au hotărât să închidă accesul pentru ca situaţia să nu scape de sub control. Imediat, câţiva ultraşi au pornit scandalul, însă poliţia a reacţionat cu gaze lacrimogene pentru a calma situaţia. Au fost incendiate câteva coşuri de gunoi, dar pompierii au intervenit la timp şi nu au existat probleme. De asemenea, poliţia nu a făcut nici o arestare. În schimb, şoferilor li s-a cerut să evite zona.

Alte stiri din Sport

Ultima oră