Scandal în Portugalia din cauza lui Renato Sanches

06 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
Scandal în Portugalia din cauza lui Renato Sanches


Chiar dacă au obţinut calificarea în finala EURO 2016, după ce au trecut cu 2-0 de Ţara Galilor, portughezii au probleme în sânul echipei. Vestiarul este împărţit în două. Gaşca veteranilor Pepe, Carvalho, Ronaldo şi Quaresma este în război cu colţul tinerilor, acolo unde stau William Carvalho, Joao Mario, Andre Gomes şi Renato Sanches. Totul a plecat de la faptul că se discuta tot mai aprins despre o posibilă excludere a Portugaliei de la „europeanul” francez din cauza faptului că Renato Sanches ar avea acte false.


Oficial, mijlocaşul portughezilor are 18 ani, motiv pentru care a reuşit să devină cel mai tânăr jucător din ţara sa convocat vreodată la un turneu final, luându-i astfel recordul lui Cristiano Ronaldo.

În Portugalia, vârstă lui Renato Sanches este însă pusă la îndoială. Ziarul Jornal de Noticias a publicat o investigaţie din care a rezultat că jucătorul lui Bayern Munchen a fost născut la 18 august 1997, însă a fost „înregistrat” tocmai la 22 august 2002. Jurnaliştii de la Lisabona afirmă că mama fotbalistului a fost părăsită de către tatăl acestuia când Renato avea numai cinci luni, preferând să emigreze în Franţa. Bărbatul s-a întors în Portugalia cinci ani mai târziu, special pentru a declara copilul.

Alte stiri din Sport

Ultima oră