Popularitatea lui Trump a scăzut la 37%

20 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Popularitatea lui Trump a scăzut la 37%

Cota de popularitate a preşedintelui american Donald Trump nu a fost niciodată atât de mică. Sâmbătă, un sondaj realizat de celebrul institut Gallup, arăta că aceasta a ajuns la numai 37%. Adică doar atâţia dintre cei chestionaţi de Gallup îi mai aprobă faptele şi gesturile noului locatar de la Casa Albă. Căci 58% spun că se opun politicii sale, scrie sudinfo.be.

Comparativ, la începutul președinției lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1500 de adulți, cu o marjă de eroare de 3%.

Trump nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină președinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcție, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept "știri false" într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră