Parisul și Berlinul „hotărâte” să sprijine Moldova în fața „riscurilor de destabilizare”

30 Apr 2022
Parisul și Berlinul „hotărâte” să sprijine Moldova în fața „riscurilor de destabilizare”

Şefii diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian şi germană Annalena Baerbock au declarat vineri că sunt hotărâţi să sprijine Moldova, fostă republică sovietică vecină cu Ucraina, în faţa „riscurilor de destabilizare” cu care se confruntă, scrie AFP citata de Le Figaro.

"Miniștrii au discutat despre răspunsul european la războiul din Ucraina și au despre continuarea și aprofundarea sprijinului acordat acestei țări", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului francez al Afacerilor Externe.

„Cei doi miniștri au discutat și despre situația din Moldova și determinarea lor comună de a o susține în fața riscurilor destabilizarii acesteia”, a adăugat Anne-Claire Legendre.

Regiunea separatistă pro-rusă Transnistria din Moldova a fost zguduită săptămâna aceasta de o serie de explozii, stârnind temeri de o revărsare în această țară a conflictului care devastează vecina Ucraina. Franța a declarat marți că sprijină Moldova în fața „riscurilor de destabilizare” și și-a reiterat „sprijinul pentru integritatea teritorială” a acestei țări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră