Bombardarea unei clădiri din Transnistria a fost o „provocare planificată” a Rusiei, spune Ucraina

26 Apr 2022
Bombardarea unei clădiri din Transnistria a fost o „provocare planificată” a Rusiei, spune Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina a descris exploziile care au avut loc în regiunea transnistreană din vecina Moldova drept o „provocare planificată” a serviciilor secrete ruse.

CNN relatează că departamentul de informații al apărării al ministerului a declarat pe canalul său Telegram că cu trei zile înainte de incident, liderii regiunii separatiste „se pregăteau deja pentru asta și au avut grijă să instaleze un buncăr sigur și confortabil” la Ministerul Securității Statului care a fost avariat în explozii. 

„În mod evident, acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB (serviciul de securitate rus) pentru a insufla panică și sentimentul anti-ucrainean”, se arată în comunicat.

Luni agenția de presă de stat rusă RIA-Novosti a raportat că s-au auzit o serie de explozii în jurul clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, capitala statului separatist al Transnistriei din Moldova.

Un corespondent al agenției de știri de stat ruse RIA-Novosti a raportat explozii, spunând că exploziile puternice s-au auzit la fața locului și că ferestrele caselor învecinate au fost avariate. Traficul în apropierea clădirii ministerului a fost blocat, a informat agenția.

Rusia a menținut un contingent de trupe în interiorul Transnistriei de la începutul anilor 1990. Săptămâna trecută, un general rus de vârf a declarat că Rusia intenționează să stabilească „controlul deplin” asupra sudului Ucrainei în a doua fază a invaziei Ucrainei, adăugând că controlul asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor ruse acces în Transnistria. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră