Protest ”România vrea autostrăzi”: Firme, primării, sportivi, personalităţi, sindicate, persoane fizice întrerup activitatea, 15 minute, la ora 15.00

15 Mar 2019 | scris de A.V.
Protest ”România vrea autostrăzi”: Firme, primării, sportivi, personalităţi, sindicate, persoane fizice întrerup activitatea, 15 minute, la ora 15.00

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00, relatează News.ro.

Tot la ora 15.00, Ştefan Mandachi inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova. Metrul de autostradă a fost construit de Mandachi din banii săi, ntr-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni. 

PSD anunţă că "Autostrada Moldovei începe azi!", în ziua în care are loc protestul "România vrea autostrăzi".

"Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată", afirmă PSD, anunţând că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi prezent, începând cu ora 12:30, la începerea lucrărilor pe şantier.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova.

De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS. Mai protestează faţă de situaţia jalnică a infrastrcturii din România sportivi, personalităţi, dar şi persoane fizice. 

Pentru acest protest a fost creat hashtag-ul #șîeu, pentru rețelele de socializare.

UPDATE

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, că va participa la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu", scrie agerpres.ro.

"Am să particip (la protest, n.r.). Am înţeles că în faţa ministerului vor veni câţiva colegi din alte structuri. Am să particip şi eu cu mare drag pentru că ne dorim cu toţii autostrăzi", a precizat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă participă la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu"

UPDATE

Presa internaţională a relatat pe larg despre protestul de vineri din România, care a avut loc în întreaga ţară, la iniţiativa omului de afaceri Ştefan Mandachi, care a lansat campania „România vrea autostrăzi” şi a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova.

„Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”, a titrat BBC.

Şi Bloomberg a scris despre protestul lui Mandachi, precizând într-un articol intitulat „Furia privind cele mai slabe autostrăzi duce la un nou tip de protest”: „Ştefan Mandachi, un proprietar de restaurante din oraşul Suceava, a cerut oamenilor să se oprească din muncă timp de 15 minute la ora 15:00 pe 15 martie ca un semn către guvern că frustrarea este răspândită”.

De asemenea, Euronews a scris despre protest, adăugând că România este pe primul loc în UE privind decesele rutiere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră