Papa Francisc sugerează că e mai bine să fii ateu decât un catolic ipocrit!

23 Feb 2017
Papa Francisc sugerează că e mai bine să fii ateu decât un catolic ipocrit!

Papa Francisc a adus joi încă o critică la adresa unora dintre membrii Bisericii Catolice sugerând că e mai bine ca o persoană să fie atee decât să se afle printre "numeroșii" catolici care, după cum a spus Suveranul Pontif, duc o viață dublă ipocrită, informează Reuters.

În cadrul unor comentarii spontane făcute în la slujba de dimineață susținută la reședința sa privată, Papa Francisc a spus: "Este scandalos să spui una și să faci alta. Asta este o viață dublă".

El a adăugat că "există cei care spun: 'Sunt foarte catolic, merg întotdeauna la slujbă, sunt în asociația aia sau cealaltă', însă unii dintre ei ar trebui să spună și că "viața mea nu este creștină, nu le dau angajaților mei salarii corecte, exploatez oameni, fac afaceri necurate, mă ocup cu spălare de bani, duc o viață dublă", potrivit unei transcrieri a Radio Vatican.

"Sunt mulți catolici care sunt astfel și scandalizează", a adăugat liderul Bisericii Catolice care numără 1,2 miliarde de membri adăugând: "De câte ori nu am auzit cu toții oameni care spun 'dacă acea persoană este catolică, e mai bine să fii ateu".

Alte stiri din Externe

Ultima oră