Papa Francisc: Să nu ne fie teamă să recunoaștem: Lumea e în război, dar nu al religiilor

27 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: Să nu ne fie teamă să recunoaștem: Lumea e în război, dar nu al religiilor

Acest preot sfânt, care a murit chiar în timp ce oferea o rugăciune în numele întregii Biserici, este o victimă, a spus papa, legat de atactul revendicat de  grupul jihadist Statul Islamic într-o biserică din Franța.

Preotul  (86 de ani) a fost ucis prin lovituri de cuțit în zona gâtului.

Lumea este în război pentru că a pierdut pacea, a spus suveranul pontif jurnaliștilor. Dar, când vorbesc despre război, vorbesc despre un război al intereselor, al banilor, resurselor și nu al religiilor. Toate religiile promovează pacea, dar alții sunt cei care vor războiul, a explicat papa. 

Suveranul Pontif se află într-o vizită de cinci zile în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Se repetă termenul de insecuritate, dar adevăratul termen este război. De mai mult timp, lumea este într-un război fragmentat. Război a fost în 1914, apoi,  între anii 39 și 45 și acesta din prezent, a mai spus Papa Francisc.

După ce a evocat moartea preotului francez, papa s-a referit la alte victime și la alți creștini, nevinovați, copii.  Să ne gândim la Nigeria. Se spune: Dar este Africa. Este război. Să nu ne fie teamă de a rosti acest adevăr, lumea este în război, pentru că a pierdut pacea. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră