Papa Francisc, cu deţinuţii de la închisoarea San Vittore şi în comunităţile de romi, musulmani şi imigranţi din Milano

24 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc, cu deţinuţii de la închisoarea San Vittore şi în comunităţile de romi, musulmani şi imigranţi din Milano

Papa Francisc merge sămbătă la închisoarea San Vittore din Milano, unde va prânzi, împreună cu aproximativ o sută de deţinuţi, transmite Radio Vatican. 

La acest penitenciar, Papa Francisc va sta circa două ore, manifestându-şi dorinţa de a se întâlni cu un număr cât mai mare de deținuți, între care și un argentinian.

De asemenea, Suveranul pontif va fi în  zonele de la periferia milaneză din Via Salomone, unde locuiesc familiile nevoiaşe. Aici, Papa Francisc se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor de romi, musulmani şi imigranţi. Papa Francisc va fi oaspetele a patru familii nevoiaşe.

În aceeaşi zi,  Papa Francisc va fi la Duomo din Milano, unde va răspunde la întrebările formulate de prelați, va oficia slujba Angelus și îi va binecuvânta pe credincioșii strânși în piață.
Papa va pleca la Monza, la aproximativ 20 de kilometri, pentru a celebra o misă, în zona în care se desfășoară circuitul auto de Formula 1 și la care se așteaptă să asiste aproape 600.000 de persoane.

Suveranul pontif şi-a conceput vizita în capitala Lombardiei sub deviza „Aşteptând un prieten” şi o va încheia cu o întâlnire cu tinerii pe stadionul de fotbal San Siro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră