O statuie cu Ludovic al XVI-lea, unul dintre regii Franței, a fost vandalizată în Kentucky

05 Sep 2020 | scris de A.V.
O statuie cu Ludovic al XVI-lea, unul dintre regii Franței, a fost vandalizată în Kentucky

O statuie vandalizată a lui Ludovic al XVI-lea, unul dintre regii Franței, a fost demolată din cel mai mare oraş din statul Kentucky, unde au loc tensiuni rasiale care agită America, scrie AFP, citată de news.ro.

Vopsite cu graffiti, monumentul de 9 tone şi piedestalul său cu inscripţia „Rege al Franţei” au fost transportate într-un depozit.

„Având în vedere starea deteriorată a statuii, autorităţile sunt îngrijorate cu privire la riscul unor daune suplimentare care ar putea cauza răni publicului”, a justificat într-un comunicat Greg Fischer, primarul din Louisville.

Tensiunile sunt aprinse în această zonă de când poliţiştii au ucis-o pe 13 martie pe Breonna Taylor, o afro-americană în vârstă de 26 de ani.

Creată de sculptorul Achille Valois în anii 1820, statuia a fost oferită în 1967 oraşului Louisville de autorităţile din Montpellier, în numele înfrăţirii dintre cele două oraşe. Oraşul Louisville a primit numele după Ludovic al XVI-lea.

Statuia regelui ghilotinat în 1793, tăiată în marmură de Carara, a fost vandalizată de mai multe ori în aceste ultime luni. Un protestatar i-a rupt braţul drept în mai.

Alte stiri din Externe

Ultima oră