De marți, măștile sunt obligatorii în toate întreprinderile și companiile din Franța

02 Sep 2020 | scris de A.V.
De marți, măștile sunt obligatorii în toate întreprinderile și companiile din Franța

De marți, măștile sunt obligatorii în toate întreprinderile și companiile din Franța. Măsura se aplică și în sălile de conferințe, în spațiile deschise de lucru, în biblioteci și nu este valabilă în birourile individuale, care nu sunt deschise.

Autoritățile au decis această măsură la recomandarea autorităților sanitare, după ce numărul de cazuri de contaminare a crescut îngrijorător.

Toate întreprinderile și companiile din Franța și-au adaptat protocoalele și măsurile de protecție la decizia anunțată de ministrul Muncii.

Angajații nu renunță la mască nici când se deplasează de la un birou la altul sau dacă participă la reuniuni în sălile de conferințe.

Există unele profesii pentru care această măsură este greu de aplicat, cum sunt profesorii de limbi străine, parfumierii, realizatorii de televiziune în timpul emisiunilor care se desfășoară în studio.

Pentru aceștia, respectarea suprafețelor de minimum 4 m pătrați pentru un salariat, purtarea vizierelor, separarea cu panouri sau ecrane transparente și dezinfectarea periodică sunt obligatorii.

Autoritățile au recomandat în continuare telemunca dacă acest lucru este în continuare posibil.

Măștile sunt furnizate de angajator, deoarece sunt considerate echipament individual de protecție. Cine nu respectă decizia va suporta consecințele, care pot merge de la sancțiuni până la pierderea locului de muncă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră