Masca de protecție, obligatorie începând de sâmbătă în Strasbourg

28 Aug 2020 | scris de A.V.
Masca de protecție, obligatorie începând de sâmbătă în Strasbourg Galerie foto (2)

Prefectul Departamentului Bas-Rhin a decis ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie începând de sâmbătă, de la ora 8.00, în Strasbourg și în comunele din departament care au mai mult de 10.000 de locuitori, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Măsura va fi valabilă „cel puțin până la 30 septembrie” și vizează persoanele de peste 11 ani, potrivit unui comunicat al prefecturii.

Vor fi exceptate persoane care practică activități fizice, sportive și artistice, precum și cele cu handicap constatat printr-un certificat medical.

Prefectura a invocat „o accelerare îngrijorătoare” a epidemiei de COVID-19 „mai ales în rândul tinerilor”, cu o rată de incidență care se dublează în fiecare săptămână. „Aceasta este de 31 cazuri noi la 100.000 de locuitori (față de 16 în săptămâna trecută și 6 cu două săptămâni în urmă”, arată prefectura. „Rata atinge chiar 91 de cazuri noi la persoanele de 20-29 de ani care, cel mai adesea fiind asimptomatice, contribue la răspândirea virusului fără să știe”, mai subliniază prefectura.

Potrivit acesteia, în acest weekend vor fi făcute controale cu scop de educare, pentru ca apoi nerespectarea regulilor să fie sancționată cu o amendă de 135 de euro.

Fostul primar din Strasbourg a încercat să impună, la finalul lunii mai, obligativitatea măștii în centrul istoric al orașului, însă decizia a fost suspendată după câteva zile de un tribunal administrativ care a stabilit că măsura atentează la viața privată.

Sursa foto: Pixabay

Alte stiri din Externe

Ultima oră