Ne-am liniștit, are cine să-l testeze! Igor Dodon se oferă să fie primul moldovean care testează vaccinul rusesc

21 Aug 2020 | scris de A.V
Ne-am liniștit, are cine să-l testeze! Igor Dodon se oferă să fie primul moldovean care testează vaccinul rusesc

Președintele moldovean Igor Dodon, care se află la un sanatoriu din Federația Rusă, spune că se oferă să fie primul dintre moldovenii care vor testa vaccinul rusesc Sputnik V, vaccin care nu a fost încă recunoscut de către Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Jurnal.md.

Dodon, care de câteva zile se află la un sanatoriu din Federația Rusă unde continuă niște investigații, spune că vaccinul rusesc anti - Covid-19 trebuie să ajungă cât mai repede la cetățenii din RM.

„Prieteni, așa cum deja cunoașteți, sunt pentru câteva zile la un sanatoriu, lângă Moscova, unde continui niște investigații pe care le-am început în luna martie. Fiind aici, am discutat cu partenerii din Federația Rusă despre vaccinul anti-Covid care a fost elaborat și este în procedura de testare. Am văzut că există mulți sceptici, atunci când am anunțat despre acest vaccin, de aceea, vreau să vă anunț că sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa vaccinul anti-Covid propus de Federația Rusă. Vreau să fac acest lucru pentru cetățeni, ca să ajungă cât mai repede în Republica Moldova”, a declarat Dodon.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră