Compozitorul Andrew Lloyd Webber s-a oferit să testeze vaccinul celor de la Oxford

15 Aug 2020 | scris de A.V.
Compozitorul Andrew Lloyd Webber s-a oferit să testeze vaccinul celor de la Oxford

Renumitul compozitor Andrew Lloyd Webber s-a înscris în etapa testelor clinice pentru potențialul vaccin anti-Covid cercetat de Universitatea Oxford în parteneriat cu laboratorul de biotehnologie AstraZeneca.

Andrew Lloyd Webber, cunoscut pentru compozițiile sale din filme celebre (Phantom of the Opera, Cats, Evita) a scris pe contul de Twitter că “ar face orice să se deschidă teatrele iar actorii și muzicienii să se întoarcă pe scenă”.

În perioada carantinei, Weber a realizat o serie de videoclipuri, Composer in Isolation, pe care le-a distribuit pe rețelele de socializare pentru urmăritorii săi.

El a fost și în spatele producției The Shows Must Go On, distribuită pe platforma YouTube, prin care iubitorii de teatru au putut urmări online înregistrări ale unor musicaluri celebre.

El a scris pe Twitter cu o zi înainte că este "încântat că va fi vaccinat în cadrul testelor pentru vaccinul Oxford Covid-19", scrie news.ro.

Mesajul lui Wbber vine după ce producătorul său Cameron Mackintosh a confirmat că producţia "Fantoma de la Operă" nu se mai joacă la West End după 34 de ani din cauza "problemelor financiare" cauzate de pandemia de coronavirus. 

Vaccinul pentru Covid-19 al Universităţii Oxford ar putea fi disponibil de la sfârşitul anului 2020, dar nu este o certitudine, a declarat marţi principalul dezvoltator al vaccinului, Sarah Gilbert. 

Vaccinul experimental, care a fost licenţiat către compania farmaceutică britanică AstraZeneca, a provocat un răspuns imunitar în studiile clinice preliminare, potrivit datelor publicate luni, care susţin speranţele că acesta va putea fi utilizat de la sfârşitul anului 2020.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră